Söimme Toskanan sydämessä sijaitsevassa pienessä Radda in Chiantissa uskomattoman herkullisen pasta-annoksen lounaaksi. Ylistimme sitä tietenkin maasta taivaaseen paikan yrmylle isännälle. “Piatto parla (ruoka puhuu puolestaan)”, tämä sanoi - ja puhkesi hymyyn.
Voiko asian tehokkaammin ilmaista!
Ravintolan itse tekemän paksun spagetin (Pici) kastike oli täydellinen yhdistelmä munakoisoa ja tomaattia. Pici al sugo di melanzane e pomodoro hyppäsi kertaheitolla pastasuosikkien kärkeen. |
La Bottega di Giovannino tarjoaa konstailematonta ruokaa ja hyviä Chiantin viinejä. |
Ruoka on intohimoinen asia Italiassa. Siitä puhutaan, siitä väitellään ja aterioita suunnitellaan hartaasti. Ruokapuhetta kuuluu myös lounasajan alla junissa.
Meidän sunnuntaivaelluksemme reitille osui Volpaian kylä, jossa pari suosittua ravintolaa kilpaili asiakkaista vanhan keskustan portilla. Ensimmäiseen emme mahtuneet ja naapurissa ollut La Bottegakin oli täyttymässä. Onneksi olimme liikkeellä vähän italialaista lounasaikaa aiemmin ja saimme pöydän.
Volpaian La Bottegan sisääntulo innosti puutarhuria. Myöhemmin selvisi, että myös ruokalistan kasvikset ovat todellista lähiruokaa. Ne tulevat naapurista. |
Raviolin täytteenä on muussattua perunaa ja kastike on tehty tuoreista herkkutateista. Herran lautasella on Pici-pastaa lehtikaali-salsiccia-kastikkeessa. |
Vanhana ja vauraana markkinapaikkana tunnettu Radda on Chiantin viinialueen sydämessä, ja erityisesti Volpaiassa viinitiloja on paljon. Paikallisia pieniä tummia rypäleitä löytyi myös kahvilan herkuissa.
Viinirypälepiirakka oli uusi ja maukas tuttavuus. |
Meillä oli luonnollisesti retkieväät mukana, mutta ne jäivät syömättä. 15 kilometrin patikointi sujui kevyesti, kun taukopaikat olivat gourmet-tasoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti